Jump to content

Megérkeztek az első hivatalos fotók az Aston Martin DB11-ről

2016. 02. 28. 18:00

Az Aston Martin DB11 napokon belül debütálni fog a 2016-os Genfi Autószalonon, ahol végre részleteket is hallhatunk a járgány specifikációiról, extráiról. Most viszont nézzük, hogy az eddig lepel alatt tartott járgány hogyan is néz ki valójában...

Rég kaptunk már új DB modellt az Aston Martintól, a legutóbbi 2003-ban mutatkozott be a Frankfurti Autószalonon, majd 2004-től meg is kezdték a forgalmazását. A DB9-et egészen mostanáig gyártották, és bár az évek során többször frissítették, végre elérkezett a DB11 ideje.

Felvetülhet a kérdés, hogy vajon a DB9 és a DB11 között eltelt időszak alatt miért maradt ki a DB10? Nos, kimaradásról szó sincs, mindössze a 10-es változat limitált számban jelent meg, kizárólag az új James Bond film forgatása számára.

Korábban szó esett oldalunkon arról is, hogy az Aston Martinnak és a Mercedesnek elvileg van egy megállapodása, miszerint a németek látják el részben az angol gyártót motorral. Ez persze rengeteg spekulációt szült, melyek közül talán a leghitelesebb, hogy a DB11 motorházában egy 6,0 literes V12-es egység lapul meg.

Bárhogy is legyen, napokon belül fény derül az igazságra, viszont addig is tekintsük meg a járgány első hivatalos fotóit:

A DB modellek evolúciója

(Fotók: Aston Martin)