Jump to content

Az Opel feltárja futurisztikus koncepciója belsejét

2016. 02. 21. 10:00

Se gombok, se kapcsolók, csak és kizárólag érintőképernyős panelek és hangvezérléses elektronika jellemzi az Opel GT tanulmányautót, amely a Genfi Autószalonon fog először bemutatkozni. Nézzük a részleteket:

A specifikációkat illetően egyelőre teljes a homály, viszont fotókat legalább már kaptunk a külsőről és belsőről egyaránt.

A futurisztikus kupéban elvileg egyetlen fizikai gomb sem lesz, mindent vagy tapizni kell, vagy beszélni hozzá. Ez picit KITT-re emlékeztet, bár eléggé esélytelen, hogy a mesterséges intelligencia szólaljon majd meg a járgányból. Inkább valami olyasmire számíthatunk, mint Siri, akit/amit az iPhone tulajdonosok biztosan jól ismernek.

Az autó elvileg képes lesz megjegyezni a tulajdonos vezetési szokásait, a kedvenc zenéit, a kedvelt útvonalait, és még az időjárásról is tájékoztatást tud adni, ha kérjük. Persze képességeinek listája eléggé hiányos, viszont Genfben minden bizonnyal erre is kitérnek az Opel munkatársai, mint ahogy arra is, hogy ez a hangvezérléses rendszer mennyire lesz majd biztonságos, valamint megbízható.

Viszont amíg várunk a részletekre, tekintsük meg a koncepciót kívülről-belülről:

(Fotók: Opel)