Jump to content

Durván fest a 1360 lóerős elektromos szuperautó

2016. 02. 09. 10:00

A Toroidion bemutatja tisztán elektromos szuperautójának koncepcióját, de terveik szerint rövidesen piacra dobnák a végleges változatot. Valószínűleg nem egy filléres mulatság lesz, főleg a minőségi anyaghasználat és a számtalan extra miatt. A továbbiakban fotókat is megtekinthetsz a járgányról!

A Toroidion bemutatta legújabb tanulmányautóját, amely az 1 MW névre hallgat. A tervezők és mérnökök tökéletesen vegyítették a klasszikus formákat, a modern kerekebb vonalakkal. Az ajtaja szárny-szerűen nyílik ki, ahonnan egy modern belső térbe juthatunk el. A sportosságának legnagyobb hírnöke a kagylóülései.

A szuperautó neve abból ered, hogy pontosan 1000 kW-os teljesítménnyel bír, amely egy középiskolás átváltást követően 1 megawatt (1MW). Lóerőbe nézve – kisebb kerekítéssel – 1360 lóerőt képes kifacsarni magából. Elől és hátul 2-2 villanymotor munkája eredményezi ezt az elképesztő összteljesítményt. Arról nem esett szó ez idáig, hogy egy töltéssel mennyit képes futni a Toroidion, illetve a végsebessége se került szóba.

A tesztelések már zajlanak, és a gyártó mihamarabb szeretné piacra dobni járgányát. További információk reméljük mihamarabb érkezni fognak, de addig is tekintsük meg ezt a pár képet!