Jump to content

A virtuális valóság már nem csak ábránd a Volvónál

2016. 02. 08. 19:00

Ahogy növekszik az emberek igénye, úgy a márkák egyre jobban az innovációra vannak kényszerítve. Ebből kifolyólag manapság egyáltalán nem meglepő, hogy az autóipari vállalatok közösen dolgoznak más szegmensbe tartozó cégekkel. Ilyen például a Volvo és a Microsoft új projektje.

A 80-as és 90-es évek optimista filmes szemlélete számos olyan technológiai kütyüt megálmodott előre, melyeket manapság használunk, vagy használni fogunk. A földtől leginkább elrugaszkodó koncepciók annak idején a repülő autók, a mesterséges intelligencia, illetve a virtuális valóság volt, viszont mára valamelyest változott a helyzet.

Ahogy arról korábban több ízben is beszámoltunk, az első repülő autó a már tesztelés alatt álló Aeromobil lehet, melynek debütálását eleinte 2017-re jósolták, de mostanra úgy tűnik, hogy valamivel tovább kell erre várnunk. A mesterséges intelligencia megvalósítása továbbra is csak elméleti síkon működik, a gyakorlatban megjósolhatatlan a létrejötte. Míg a virtuális valóság az előző kettőhöz képest már más tészta, egy létező fogalomról van szó, és egy friss bejelentés alapján a Volvo és a Microsoft közösen dolgozik ezen. Az alábbi videóból kiderül, hogy mire számíthatunk tőlük a közeljövőben:

 (Fotó: YouTube)