Jump to content

A Bugatti Chiron még mindig lepel alatt

2016. 01. 02. 12:48

A Genfi Autószalon legjobban várt járgánya kétség kívül a Bugatti Veyron utódjának kinevezett Chiron lesz, melyről korábban láthattunk kémfotókat, meg hallhattunk információ-foszlányokat is. Összegezzük, hogy eddig mit tudunk a leendő "trónörökösről"...

Tavaly, mikor hivatalossá vált, hogy a 450. Veyron lesz az utolsó, amely lefog gurulni a gyártósorról, nem kellett sokat várnunk az utód bejelentésére. Az sem volt sokáig véka alá rejtve, hogy a külsőn kevesebb frissítést fognak eszközölni, mint az elektronikán, a specifikációkon.

Tehát, nézzük eddig mi az, amit biztosan tudunk: Motorházában egy 8,0 literes W16-os erőforrás felel mind az 1500 lóerő és 1500 Nm nyomaték kibocsájtásáért. Ez 467 km/órás végsebességet eredményez, és a 100-as sprintet is alig 2,2 szekundum alatt teljesíti - bár ez utóbbiakat még ne vegyük biztosra, hiszen nem hivatalos közleményből valóak, hanem a ProDriver magazin állította ezt a közelmúltban.

A leendő ára viszont már biztosan nem spekuláció: 2 millió euróért lehet majd hozzájutni a Chironhoz, amely magyar forintba átváltva körülbelül 610 milliót jelent. Nem mondhatnám, hogy túlságosan pénztárcakímélő ez az összeg.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Bugatti)