Jump to content

Nyálcsorgatós a hatodik generációs Camaro

2015. 12. 31. 19:35

Rövidesen gyártósorra kerül a Chevrolet Camaro hatodik generációs modellje, amely a specifikációk alapján méltó riválisa továbbra is a Ford Mustangnak. Nézzük mire képes a csupa izom Chevy!

A Chevrolett két féle motorkínálattal fogja piacra dobni a legújabb Camarot. Az erősebb változat egy 3,6 literes V6-os szívómotor, amely 345 lóerővel és 385 Nm nyomatékkal rendelkezik, míg a gyengébbik egy 2,0 literes négyhengeres turbófeltöltős, 285 lóerővel és 400 Nm nyomatékkal. Ezek a specifikációk 6 másodperces gyorsulást eredményeznek álló helyzetből, 100 km/óráig.

Persze akik még ennél is többet szeretnének, azok számára ott van az a GM féle 6,2 literes V8-as motor, ami az új Corvette-ben is megtalálható, bár az alkatrészek 20 százaléka nem egyezik meg. Azért a 465 lóerő valamivel szimpatikusabbnak tűnik, főleg, hogy 617 Nm nyomaték tartozik mindehhez. Ráadásul nulláról körülbelül 4 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy elérje a 100-as tempót.

Ami mind a három változatban megegyezik, az a sebességváltó: hatfokozatú manuális. Mondjuk aki nagyon ragaszkodik hozzá, az igénybe veheti a nyolcfokozatos automata váltót.

Az új generáció innen-onnan kevesebb néhány centivel, és 90 kilogrammal kevesebbet is nyom a mérlegen, mint a korábbi változatok.

Szóval melyik tetszik jobban? Ez, vagy a szintén 2015-ös Ford Mustang?

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Chevrolet)