Jump to content

Ezek a Toyoták sajnos nem terjeszkednek nyugatra

2015. 12. 28. 10:49

A Toyota limitált számban fogja piacra dobni legújabb egyéniségét, a 86 GRMN nevezetű modelljét. A történet hátulütője, hogy ezeket csak Japánban lehet majd megvásárolni, a nyugati országokba nem fognak szállítani belőle. Vajon lesz olyan népszerű, mint a Scion FR-S volt?

A Toyota tuning részlege látszólag egy pillanatig sem pihent, hiszen máris bejelentették legújabb kreálmányukat, a 86 GRMN (a Gazoo Racing Masters of Nürburgring rövidítése) hátsókerék-hajtású sportkupét. Érdekes, hogy hiába szánják mindössze a hazai piacukra, mégis a Nürburgring mesterének tartják.

Amint az a képen is látszik, aerodinamikailag nem lehet panasza a járgánynak, és erről a nagy hátsó szárny, illetve az elülső splitter gondoskodik többek közt. A burkolatának csupán a motorházteteje szénszálas, ami alatt egy 216 lóerős és 217 Nm nyomatékos erőforrás lapul meg. Hátra egy teljesen új fejlesztésű kipufogórendszer került, valamint a legtöbb alkatrész a minél kevesebb súrlódásra specializálódott. A GRMN-nél is természetesen újrahangolták a felfüggesztést, átméretezték a kerekeket, kicserélték a plexiket, továbbá arányosították a manuális hatfokozatú sebességváltót.

Mindez körülbelül 15 millió forintba fog kerülni, ami az igazi gyűjtők számára mondhatni aprópénz. Az alábbi videóban betekintést nyerhetünk a fent felsorolt specifikációk gyakorlatban való működésébe.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Toyota)