Jump to content

Ideje búcsúzni a McLaren P1-től

2015. 12. 13. 15:37

A 2012-es Párizsi Autószalonon debütáló McLaren P1 koncepció hamar belopta magát az autó-fanatikusok körében, majd a végleges változat - amely a Genfi Autószalonon mutatkozhatott be - minden várakozásnak eleget tett. 3 év után eljött a búcsú ideje, hiszen elkészült az utolsó!

A napokban elkészült a 375. és egyben utolsó McLaren P1 sportautó, amely bizony egy igen sikeres korszak végét jelenti.

Wayne Bruce, a McLaren szóvivője megerősítette, hogy a gyártási folyamatok leállítása az összes almodellre érvényesek, így sem kabrió, sem GTR változat nem fog többé készülni a P1-es szériából. Továbbá az is elhangzott, hogy nem terveznek utódot - bár sokszor láthattunk már nagy "feltámadásokat".

Nézzünk egy kis specifikációt: A McLaren P1 egy 3,8 literes, V8-as, iker-turbófeltöltős benzines erőforrást tudhat motorházteteje alatt, amely 727 lőerős teljesítmény és 719 Nm nyomaték kibocsájtására képes, ami percenként 7500 rpm fordulatszámon pörög. Ez kombinálva van egy 176 lóerős, 260 Nm-es elektromos motorral, így az összteljesítmény 903 lóerő.

Összegezve: Mindenidők egyik legnagyszerűbb és legnépszerűbb hiperjárgányától búcsúzhatunk most, és reméljük a McLaren rengeteg ilyesféle csodával fog még előrukkolni a későbbiekben!

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Pistonheads)