Jump to content

A decemberi időszak a legbalesetveszélyesebb

2015. 11. 28. 10:21

Az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre és a biztonságos közlekedésre figyelmeztet a rendőrség, hiszen mind jól tudjuk, hogy a sok rohanás és a hirtelen csúszós utak könnyen meg tudják lepni még a tapasztaltabb vezetőket is.

Németh Ágnes ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy semmit ne hagyjunk a kocsi utasterében, ha egy bevásárlóközpont parkolójában parkolunk, hiszen ilyenkor sokkal nagyobb a lopások aránya.

Kiss Csaba, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára szerint a közlekedésbiztonság szempontjából veszélyesebb időszak közeledik, megnő a bevásárlóközpontok környékén és az ország főútjain a forgalom, zsúfoltabbak az utak, és lelassul a közlekedés. Mivel ez a hétköznapokra is érvényes lesz, így az emberek türelmetlenebbek, főleg, ha az időjárás is nehezíti a közlekedési viszonyokat.

Természetesen idén is fokozottan ellenőrzik az utakat, különösen az autópályákat és főútvonalakat, és kiszűrik a gyorshajtókat, bódult állapotban vezetőket, illetve a biztonsági öv nélkül utazókat.

A téli időszakban ajánlott, hogy legyenek az autóban olyan eszközök, amelyek - ha például elakadunk vagy balesetet szenvedünk - "segítik a túlélést", mint például a telefontöltő, a hólapát, meleg takaró.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: MTI)