Jump to content

17 százalékkal nőtt az autóipar teljesítménye

2015. 11. 27. 15:44

Az autóipar teljesítménye 17 százalékkal bővült idén az első kilenc hónapban, termelési értéke pedig 6000 milliárd forintot tett ki. Ez a tendencia előreláthatólag nem fog alább adni az év hátralévő részében sem, sőt jövőre is egész jók a kilátások.

A magyar feldolgozóipari kibocsátás több mint 30 százaléka származik az autóiparból, és több mint 140 ezer ember dolgozik ebben a szektorban, ráadásul rövidesen egy 96 ezer négyzetméter nagyságú területen lökhárítókat gyártó üzem létesül 450 új munkahellyel.

A tervek szerint a gyár 2017-re készül el, az első időszakban a Mercedes Kecskeméten készülő egyik autótípusához fognak 2018-tól lökhárítókat gyártani. Előreláthatólag a gyárban 5500 lökhárítót gyártanak naponta. Az új gyár közvetlenül a Mercedes-gyár mellett épül.

Az SMG a világ 50 legnagyobb autóipari beszállítójának egyike, több mint 70 ezer dolgozót foglalkoztatva 170 gyárában 5 kontinens 25 országában.

Az SMR Hungary Bt. a legutóbbi üzleti évében 306 millió euró nettó árbevételt ért el, a vállalat mosonszolnoki és mosonmagyaróvári gyáraiban, illetve a hegyeshalmi logisztikai központban 1600 dolgozót foglalkoztat. Az SMR Hungary mára a világ legnagyobb autó visszapillantó tükröket előállító gyárává fejlődött: évente közel 7 millió garnitúra külső tükröt szállít a legjelentősebb személyautó-gyártóknak, fő vásárlói a VW, az Audi, a Porsche, a BMW, a Daimler, a General Motors, a Kia/Hyundai és a Fiat/Chrysler csoport.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: 2040-parts.com)