Jump to content

A Dodge Viper ACR szinte mindenhol rekordot döntött

2015. 11. 07. 10:23

A 2016-os Dodge Viper ACR építésekor az volt az elsődleges cél, hogy az elődjénél mindenképpen gyorsabb és erősebb legyen, és végül picit felül is múlták az elvárásokat. Hiszen a hatalmas szárnyú modell több pályán is körrekordot állított fel, megelőzve így többek közt a Porsche 918 Spydert.

A 645 lóerős, állítható légterelős járgány nagyobb túlzással repülőgépnek is elmehetne, annyira hatalmas szárnyat kapott hátulra, de ez persze sokkal inkább a leszorításért felel. Az ACR versenyképességét mi sem bizonyíthatná jobban, mint a tény, hogy 13 különböző pályán döntött rekordot, köztük: a Buttonwillow-on, a MotorSport Ranch-en, a Big Willow-on, a VIR-en, a Grattan-on, a Pittsburg-ön, a GingerMan-en, a Motown Mile-on, a Nelson Ledges-en, a Waterford Hills-en, a Road Atlanta-n, és végül, de nem utolsó sorban az új American Club Racer-en.

Az extrém terepen is helytálló modell a nagyobb lóerő és nyomaték mellett, jelentős aerodinamikai- és felfüggesztés-béli frissítéseken esett át. Mindez szén-kerámia fékekkel, hat dugattyús féknyergekkel, és nagy teljesítményű Kumho gumikkal lett megfűszerezve, aminek köszönhetően a Porsche 918 Spyder-t több ízben is maga mögé utasíthatta.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Roadandtrack)