Jump to content

Megnyílt az Automotive Hungary szakkiállítás

2015. 10. 28. 13:22

Az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás mától hivatalosan is megnyitotta kapuit, melyet egészen péntekig lehet megtekinteni. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, 11 ország 300 kiállítója tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt.

A megnyitón Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy 11 ország 300 kiállítója van jelen a kiállításon, a számuk 15 százalékkal több, mint volt tavaly.

A négy magyarországi gyártóbázissal rendelkező autóipari cégen - Audi, Mercedes, Opel, Suzuki - kívül most először a BMW is saját standdal képviselteti magát. Az autógyárak mellett az első körös beszállítók közül jelen van például a Bosch, a Takata, a Flextronics, a Rába, a Thyssen Krupp és a Luk Savaria.

Kilián Csaba, a Magyar Gépjárműipari Szövetség főtitkára ismertette, tavaly 432 ezer jármű és 2 millió 465 ezer motor készült Magyarországon. Az iparág teljesítménye 6496 milliárd forintot tett ki, ez háromszorosa az élelmiszeriparnak és nyolcszorosa a gyógyszeriparnak. Az 50 legnagyobb exportőrből 25 járműgyártó.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Garázsvarázs.hu)