Jump to content

Ezek az év legzöldebb teherautói és terepjárói

2015. 10. 24. 12:07

Ahogy eddig minden évben, így idén is megrendezésre kerül a „legzöldebb” teherautók és terepjárók versenye, ahol magától értetődően ezen kategóriák legkörnyezetkímélőbb járgányai szállhatnak versenybe a végső győzelemért. A díjak kiosztására november végén kerül sor.

A San Antonio Auto & Truck Show legjobban várt programjai a már tavaly is megrendezett „Az Év Legzöldebb Teherautója” és „Az Év Legzöldebb Kereskedelmi Autója”. Ennek a címnek az elnyerése igazán nagy elismerés a gyártók számára, hiszen azt bizonyítja, hogy az elmúlt egy évben Ők tudták a legkorszerűbben elkészíteni erőforrásaikat.

„Az Év Legzöldebb Teherautója” idei kiírásának döntősei a Chevrolet Colorado Duramax (a fenti képen látható), a Ford F-150, a GMC Canyon Duramax, a Nissan Titan XD, és a Toyota Tacoma. A legtöbben a General Motors Duramax-át jósolja a dobogó legfelsőbb fokára, köszönhetően az új fejlesztésű dízelmotorjának. A tavalyi évben ezt a címet a Ram 1500 EcoDiesel söpörte be.

„Az Év Legzöldebb Kereskedelmi Autója” döntősei pedig a Chevrolet City Express, a Ford Transit Connect, a Mercedes-Benz Metris, a Nissan NV200, és a Ram Promaster City. A végső eredmények november 19 és 22 közt fognak kiderülni.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: David Gluckman)