Jump to content

Ingyenesen használhatóak a budai várnegyed töltőkészülékei

2015. 10. 14. 16:46

Elektromos autók töltéséhez szükséges eszközöket telepített a budavári önkormányzat a főváros I. kerületének két pontján, a Lovas úton és a Várkert Bazár mélygarázsában, amelyeket szerdán adtak át.

Úgy tűnik, hazánk nagyon elkötelezett az iránt, hogy segítse a környezetbarát, elektromos járművek mielőbbi elterjedését, ennek része a zöld rendszám is, amely a tervek szerint a jövőben számos kedvezményt biztosíthat. Eddig 9 zöld rendszámot adtak ki az országban, ezek közül az első a budavári önkormányzaté.

Az I. kerület kifejezetten támogatja az e-mobilitás terjedését, így a zöld alapszínnel ellátott forgalmi rendszámmal rendelkező gépjárműveknek október elsejétől ingyenessé tették a parkolást.

A telepített töltők több szabvánnyal is kompatibilisek, és egyidejűleg két gépjárművet tudnak 15-30 perc alatt menetkészre feltölteni. A villámtöltőket egy speciális töltő kártyával díjmentesen használhatják az elektromos autók tulajdonosai, és a terv az, hogy ez hosszútávon ingyenes maradhasson a kerületben.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Dagensperspektiv)