Jump to content

Ezek talán az utolsó kémfotók az F-150 Raptorról

2015. 09. 30. 12:22

Legalábbis az utolsó olyan fotók, melyeken minimális álcázás látható - már ha lehet ezt annak nevezni. Mert bizony idén a Detroiti Autószalonon bemutatott prototípust már továbbfejlesztették, és ahogy azt kell, tesztelik különböző viszontagságok között. Nézzünk néhány információt!

Előbb kezdjük egy kis spekulációval. Korábban beszámoltunk róla, hogy a Ford rövid időn belül ki szeretné fejleszteni a világ első 11 fokozatú sebességváltóját, melyet persze szabadalmaztatna is egyből (Eddig 10 fokozatnál többet egyetlen gyártó sem tudott/akart produkálni). Mivel a jelenleg legfrissebb F-150 Raptorban pont egy 10 fokozatú váltó csücsül meg, így könnyen megeshet, hogy a 2017-es frissítésben már eggyel több helyre ránthatjuk a váltókart.

Mivel ezen a képen tényleg látszik minden a külsőből, nyugodtan kijelenthetjük, hogy rengeteg finomításon esett át az SVT Raptor. Mondhatjuk ezt a modell evolúciójának is. Viszont aki abban bízott, hogy a következő változat már kicsit takarékosabb lesz, azok számára van egy rossz hírünk. Hiába van ott az a V6-os, 3,5 literes EcoBoost, ha mellette egy mindenre szomjas 6,2 literes V8-as motor dübörög. A fenti spekulációt meg eddig üti az a teória, miszerint egyelőre az amerikaiak maradnak a 10 sebességes automata váltónál, mert ki tudja mikor végeznének a fejlesztésekkel. De vajon mi lesz akkor, ha még a végleges Raptor előtt érkezik a kész "termék"?

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Brian Williams/SpiedBilde, Autoblog.com)