Jump to content

A Tesla-nál ezúttal a biztonság volt a fő szempont

2015. 09. 30. 12:00

A Tesla elektromos SUV autójáról most megtudhattunk pár információt, ilyen például az ajtók különleges kialakítása, illetve néhány extra tulajdonság is elhangzott.

Persze a Tesla mindig is odafigyelt a biztonságra, de egy SUV esetén sokkal nagyobb lehetőségek vannak ezt tökéletesíteni.

Elon Musk a legutóbbi sajtótájékoztatóján lefektette azon elképzeléseit, melyeket az úgynevezett X modellnél alkalmazni fognak. Az első pont, miszerint az autó legyen a lehető legbiztonságosabb, sikeresnek bizonyult, elvégre a hivatalos törésteszten öt csillagos besorolást kapott. Mondjuk ehhez nagyban hozzájárult az, hogy teljesen elektromos járgányról van szó, így a robbanékony gáz üzemű motor okozta veszélyeket egyből ki lehetett zárni.

Ezen felül a káros anyagok bejutása is meg van gátolva, hiszen az úgynevezett Bioweapon Védelmi módnak köszönhetően minden nem oda illő gáz, illetve baktérium stop tábla előtt találhatja magát a SUV-ba való bejutáskor.

Persze a végére hagytuk a legvagányabb infót. Ez hivatalosan nincs megerősítve, de szerény véleményem szerint az X modellnév arra is utalhat, hogy az ajtaja nem hagyományos úton nyitható, hanem felfelé, és ilyenkor mintha egy X-t formálna a két ajtó. A vezérigazgató ezt név szerint is említette egyébként, méghozzá Falcon Wing-ként lett bemutatva.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Autoblog.com)