Jump to content

Ebben a Lamborghini-ben még elázni is élmény

2015. 09. 18. 20:19

Mi a jobb egy Lamborghini féle szuperautónál? Egy Lamborghini féle szuperkabrió! Mondjuk ízlések és pofonok, de az egyszer biztos, hogy nagyon mutatósra sikeredett az olaszok újdonsága, melyet a héten nyíló Frankfurti Autószalonon is bemutattak a nagyérdeműnek.

Sok nagyszerű autóról rántották le a leplet a 2015-ös Frankfurti Autószalonon, viszont az biztos, hogy a Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder az egyik legbrutálisabb. Itt egyrészt gondolok a külsejére, másrészt a specifikációira, mert bizony az se semmi.

A motorházába egy 5,2 literes, V10-es motor pakoltak bele, amely 602 lóerőt és 560 Nm nyomatékot képes kipréselni magából. A behajtó tengelyen mérhető nyomatékot és fordulatszámot egy hétfokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltó szabályozza. A szokásos 100-as sprintet 3,4 másodperc alatt teljesíti, ami kifejezetten jó eredménynek számít. A műszerfal sebességmérője 325 km/óráig képes felpörögni, szóval még véletlenül sem biggyeszthetjük rá a lassú jelzőt, sőt!

Az első Huracán LP 610-4 Spyder, 2016 tavaszán vásárolható majd meg, ami egyben a Gallardo Spyder végleges búcsúját jelenti. Európában 186 450 eurós árról fog indulni, ez a jelenlegi árfolyamok mellett közel 57,8 millió forintot jelent.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Image Credit: Live photos copyright 2015 Drew Phillips / AOL, Related images copyright Lamborghini)