Jump to content

Átadták az Opel tudásközpontját Szentgotthárdon

2015. 09. 11. 11:23

Az Opel eddig 1,5 milliárd eurónyi befektetést hajtott végre Magyarországon, 700 millió eurót költött arra, hogy három lépésben a világ egyik legmodernebb motorgyárát, a flex motorgyárat hozta létre Szentgotthárdon.

Az új oktatóközpontban automatikai technikus, gépi forgácsoló és villanyszerelő szakmák oktatásához alakítottak ki tanműhelyeket és ugyanitt hozták létre a szombathelyi gépészmérnök-képzés gyakorlati oktatóbázisát is.

A szentgotthárdi gyárban idén 580 ezer, jövőre pedig akár évi egymillió Opel motor készülhet, amelyhez a létszám további bővítésére lesz szükség. Joachim Koschnicke köszöntőjében arról szólt, magyarországi gyáruk továbbra is kiemelt szerepet fog betölteni az Opel termékstratégiájában, az Opel Astra típusokat a jövőben kizárólag a szentgotthárdi motorokkal szerelik majd fel.

A központot, a műhelyeket olyan modern gépekkel szerelték fel, amelyek alkalmassá teszik a tanulókat, hallgatókat arra, hogy később az Opelben használt világszínvonalú berendezésekkel, technológiával dolgozzanak.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Origo)