Jump to content

24 millióról fog indulni a Porsche 911 Carrera

2015. 09. 07. 13:04

A 911 Carrera most kifejezetten különleges a Porsche számára, elvégre az első gyári modelljük lesz, amely turbómotorral lett ellátva, továbbá a Nürburgring-en folytatott tesztek során körülbelül 10 másodperccel futott jobb időt a 2016-os sportjárgány, mint akármelyik eddigi elődje.

A Porsche korábban hivatalosan bejelentette, hogy az új 911 Carrera jövő márciusban kerül a márkakereskedésekbe, és most már az árakkal is tisztában vagyunk. A leggyengébb változata 89 400 dollárért vásárolható majd meg, amely megközelítőleg 24 millió forint átváltva. A legfullosabb kiadása már a 32 milliót is súrolni fogja, de akinek fontosak a plusz lóerők, illetve a kényelmi szolgáltatások bő választéka, azok biztosan meg fogják ezt az árat fizetni.

A gyorsulása rövid-, illetve hosszú távon is bizonyította rátermettségét. A németországi Nürburgring-en futott köre 7:30 lett, amely 10 másodperces javulás az elődjéhez képest. Az alapmodell álló helyzetből való gyorsulása 100-ra, 4 másodpercet vesz igénybe, míg a sportos változat mindezt 3,7 szekundum alatt teljesíti. 3,0 literes motorja 12 százalékkal kevesebb üzemanyagot éget el, továbbá maximális sebessége 295 km/óra, illetve 308 km/óra. Két féle sebességváltó közül választhatunk: az egyik egy hétfokozatú manuális, míg a másik pedig az úgynevezett Porsche Doppelkupplung (PDK) automatizált kézi sebességváltó.

A technika vívmányai természetesen itt is tonnaszámra találhatóak. A középpontba egy 7 hüvelykes multi-touch érintőképernyős kijelző került, amelybe integrálva lett az Apple CarPlay, a Google Earth és a Streetview. A kormánykereket több beállításban is kérhetjük, ilyen a Normál, a Sport, a Sport Plus, és az egyéni.

A Porsche mindenesetre megtiszteli jelenlétével a rövidesen kezdődő Frankfurti Autószalont, ahol a már elhangzott részleteket ismét megosztják. Mondhatni ez már csak a kampányolás része lesz, hiszen a járgány specifikációit már mind felfedték a németek.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Porsche)