Jump to content

Jövő héten mutatkozik be az új Aventador SV

2015. 08. 08. 16:00

A Lamborghini Aventador SV Roadster a jövő héten fog debütálni Monterey-ben, ahol egyértelműen a hétvége legnagyobb szenzációja lesz. Az olasz márka eddig nem sok mindent árult el a járgányról, a specifikációkat illetően is csak spekulációkat lehetett hallani, de már tényleg nem kell sokat várnunk.

A Monterey Car Week jövő pénteken veszi kezdetét, ahol számos patinás autómárka fogja képviseltetni magát. Mégis talán a legjobban várt járgány a Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce Roadster, melyről eddig nem sokat tudunk, viszont egyes források szerint nem sokban tér el a standard SV-től.

Ha ez valóban így van, akkor egy 740 lóerős V12-es erőforrásra számíthatunk, ami 3 másodperc körüli sprintet produkál 100-on. Bár nem valószínű, hogy teljesen átdolgozatlanul hagyták volna.

A Lamborghini továbbá elárulta, hogy limitált számban kerül gyártósorra az SV Roadster, mindössze 500 darab fog belőle készülni. Ez azt jelenti, hogy évtizedek múltán hatalmas eszmei értéke lesz egy-egy példánynak.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Autoblog.com)