Jump to content

Picasso autója is megjelenik a hévízi kacsavadászaton

2015. 08. 05. 16:13

Hévíz fürdője idén ünnepli 220. születésnapját, mely alkalomból kacsavadászatra invitálnak bennünket a szervezők, ráadásul az a Land Rover is megtekinthető lesz a helyszínen, melyet idén májusban pingáltak ki Picasso műveinek részleteivel. Így már sokkal stílusosabb a kacsavadászat, nem?

A Balatonfüredi Picasso kiállítás szervezői nem aprózták el eseményük kampányolását. A szimpla plakátozás helyett, inkább fogtak egy több mint 10 millió forint értékű Range Rover Evoque-t, és összefirkálták a kiállításon is megtekinthető Picasso festmények részleteivel. Az Operaház előtt híressé vált járgány megtiszteli jelenlétével a 220. születésnapját ünneplő Hévízi fürdőt, ahol augusztus 8-án, 12:20-kor 220 darab gumikacsát engednek a tóba, melyeket egyszerűen csak le kell "vadászni".

Gumikacsavadászat? Picit furcsán hangzik, de egyáltalán nem új keletű dologról van szó. Még 1992-ben történ, amikor Kína partjainál, 29.000 kacsa szabadult el egy süllyedő hajóból. Azóta sok turista látta felbukkanni a kísérteties csapatot Hawaii partjainál, de még Japánban és Alaszkában is. A világ legnagyobb gumikacsáját idén májusban Philadelphia partjainál engedték vízre, ez nagyobb volt, mint egy kisebb hadihajó!

Picasso autójának tulajdonosai is vadászni mennek Hévízre, igaz, Ők nem a kacsákra, hanem azokra az utazókra, akiket érdekelhetnek a klasszikusabb turisztikai események is. A szerencsések kipróbálhatják Picasso autóját és azzal viszik el őket az egyik leghíresebb festő kiállítására.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Az Produkció)