Jump to content

A Lexus légdeszkája Lexusokon ugrat át!

2015. 08. 05. 10:36

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Lexusnak sikerült összehoznia a Vissza a jövőbe 2 légdeszkáját, és most végre élesbe is láthatjuk a működését. A profi deszkásoknak is meggyűlt a baja eleinte a szerkezettel, viszont a felvétel végére már egy Lexus crossovert is átugrattak vele.

Nem csalás, nem ámítás: A Lexus légdeszkája valóban működik, de csak bizonyos feltételek mellett. Az már korábban is kiderült, hogy a technológia mágneses szupravezető-tekercsekkel képes lebegni, melynek hűtését folyékony nitrogénnel orvosolták. Sajnos egy hagyományos deszkás pályán nem tudunk vele menőzni, hiszen megfelelően vezető talajra van szükség hozzá, magyarul bármilyen mágnesezhető fémre.

Ez az alábbi videóban is így van, csak a japán vállalat picit csalt a felvételeken; a fémből készült pályát egy vékony réteg fa borítja... Cseles! Ross McGouran, profi gördeszkásnak is szerencséje volt kipróbálni, és elmondása szerint sokkal másabb a súrlódás mentes légdeszka, szinte újra meg kellett tanulnia a szimpla haladást. Ne is húzzuk tovább a szót, nézzük hogyan ugratja át a Lexus légdeszkája a Lexus egyik crossoverét!

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Topgear)