Jump to content

Hamarosan visszatér a Lotus Elise

2015. 08. 04. 14:29

Hosszú idő után még hosszabb időt kell várnunk arra, hogy a közkedvelt Lotus Elise ismét visszatérjen a piacra, de a gyártó legalább végre lép ez ügyben. Mindez természetesen rengeteg változtatást, módosítást és frissítést követel meg, amik elkerülhetetlenek.

A Lotus 2011-ben kénytelen volt visszavonni a piacról Elise és Exige modelljeit, mivel már nem feleltek meg a biztonsági előírásoknak, és az ideiglenes adómentesség is lejárt. Most viszont újra ott csücsülhetnek a vadiúj Elise modellek a márkakereskedésekben, de sajnos ez nem egyik napról a másikra fog bekövetkezni, hiszen a gyártó 2020 előttre semmiképpen sem jósolja a nagy visszatérést.

Az Automotive News értesülései szerint rengeteg újítást fog eszközölni a Lotus, mint például az intelligens légzsákok, illetve oldallégzsákok, továbbá a járgány teljes szerkezetét át kell kalibrálni. Erre azért van szükség, hogy a frontális ütközések során ne gyűrődjön össze a leendő Elise úgy, mint egy szimpla A4-es papír. Jean-Marc Gales, a Lotus vezérigazgatója hozzátette: Ezek körülbelül 100 kilogrammal is megnövelhetik a sportkocsi súlyát.

A módosításoknak természetesen az is feltétele, hogy a Lotus megfeleljen azoknak a biztonsági előírásoknak, amikbe annak idején csúnyán belefutottak. Magyarán rengeteg még a kérdőjel és a fejlesztenivaló, de végre valahára van mozgás ezen a téren.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Lotus)