Jump to content

Megújul a 26-os út Miskolc belvárosi szakasza

2015. 08. 03. 14:12

A közlekedés operatív program keretében megújul a 26-os számú főút Miskolc belvárosi, 250 méter hosszúságú szakasza, amely a borsodi megyeszékhely legfrekventáltabb területe. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elárulta, hogy a munkálatokat kedden kezdik meg.

A tájékoztatás szerint a kivitelezés várhatóan egy hónapig tart, ez alatt jelentős forgalomkorlátozásra lehet számítani Miskolc belvárosában. Ezen a 250 méter hosszúságú útszakaszon található ugyanis a 3-as és 26-os főutak csomópontja, a városi tömegközlekedési cég és a Volán autóbusz pályaudvara, benzinkutak, bevásárló központok, valamint piac is.

Ezért a város legérzékenyebb és legforgalmasabb helyszíne mind a gépjármű, mind pedig a gyalogos közlekedésben, éppen emiatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők türelmét és megértését kéri, valamint azt, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek, illetve ha mód van, akkor kerüljék el a csomópontot az építés ideje alatt.

A kivitelezés során egyebek mellett új aszfaltburkolatot kap a négysávos út, új szegélyeket és korlátokat építenek, kicserélik és szintbe emelik az aknák fedlapjait.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Dameroncommunications)