Jump to content

Több tízezer Dodge Charger kerül visszahívásra

2015. 08. 02. 18:08

A Fiat Automobiles Chrysler (FCA) kénytelen rövid időn belül egy újabb hiba miatt visszahívni néhány érintett autóját, ezúttal a légzsákkal és a biztonsági övvel akadtak problémák. Ez kezd egyre kellemetlenebb lenni a gyártó számára, de remélhetőleg több komplikáció nem lép fel a modelleknél.

A Fiat Automobiles Chrysler újabb visszahívási akciót rendelt el, és ezt már nem fogják megúszni büntetés nélkül. Körülbelül 322 ezer 2011 és 2014 között gyártott Dodge Charger modellről van szó, melyek esetében az oldalsó légzsák vezérlője túlságosan érzékeny. Elég neki egy erősebb ajtó becsapás, vagy a biztonsági öv hírtelen megfeszülése, és teljesen feleslegesen működésbe lép, amely nem túl kellemes, de annál váratlanabb.

Az érintett tulajdonosoknak rövidesen értesítést küld az FCA, melyben megkérik őket vonuljanak a legközelebbi kereskedőhöz, ahol a szükséges felülvizsgálatokat és szervizeléseket ingyenesen hajtják végre természetesen.

Az FCA részlegén belül nem ez az első alkalom az elmúlt időszakban, nem is olyan régen majdnem 700 ezer Ram teherautót hívtak vissza. A Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal várhatóan egy hatalmas bírságot fog kiszabni a cégnek, ráadásul egy mélyreható kivizsgáláson is átesnek majd. Nagy bajba kerülhet a Fiat Automobiles Chrysler, ha továbbra is így folytatja.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Dodge)