Jump to content

Elkelt a jótékony célra szánt Mustang

2015. 07. 31. 21:00

A Ford Mustang újabb limitált járgánnyal bővítette arzenálját, melyet a 2015-ös EAA AirVenture eseményén sikeresen elárvereztek és az ott befolyó összeget mind a fiatalok repülésoktatására ajánlott fel a Ford. A Mustang Apollo egyértelműen a hét hőse, rengeteg örömöt okozhatott!

A Ford minden évben készít egy olyan speciális Mustang különkiadást, amely értelemszerűen nem kerül gyártósorra, hanem árverésre bocsájtják és az abból befolyó összeget jótékony célokra használják fel. Ez természetesen idén sem volt másképpen.

Az EAA AirVenture jóvoltából 230 ezer dollárért kelt el az Apollo program ihlette járgány, amelyet teljes egészében a fiatalok repülésoktatására szántak. A Ford eddig körülbelül 3 millió dollárnyi összeget adományozott el és a hírek szerint nem most fognak leállni.

A külső Melvin Betancourt, dizájnfelelős ötletei alapján készült. A robosztus járgány motorházában egy 5,0 literes V8-as erőforrás lapul meg, amely 627 lőerőt képes kibocsájtani, mindezt 732 Nm forgatónyomaték mellett.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Ford)