Jump to content

A frissített Honda Accordba integrálva lesz az Apple CarPlay és az Android Auto

2015. 07. 25. 16:01

A kilencedik generációs Honda Accord alapos frissítésen fog átesni, javarészt a kényelmi szolgáltatások repertoárja bővül. A japánok a motorokat nem nagyon babrálták…

A 2016-os Honda Accord kívül és belül is számos frissítésen fog átesni, de a legnagyobb hangsúly talán az integrált Apple CarPlay-en és az Android Auto-n van. Erről a technológiáról korábban már beszámoltunk, de röviden összefoglalva: az autóban található kezelőfelületet vezeték nélküli kapcsolattal össze tudjuk párosítani okostelefonunkkal, feltéve, hogy a megfelelő verziószámú iOS vagy Android található meg rajta. A 7,7 hüvelykes képernyőn kívül, a kormánykerékre is kerültek kezelőszervek, melyekkel leginkább az audió tartalmakat tudjuk vezérelni. A kényelmi szolgáltatások közül értelemszerűen nem maradhatott ki a tolató kamera sem.

Az új Accordon elől-hátul LED-es lámpákat helyeztek el. A lökhárító valamelyest át lett gyurmázva, valamint a teljes burkolat mostantól 19 colos kerekeken fog csücsülni.

A motorválaszték szinte egyáltalán nem frissül: A gyengébbik hajtáslánc egy 2,4 literes szívómotor, melyet kétféle kivitelben lehet igényelni. Az erősebbik egy 3,5 literes V6-os egység, ami mellé hatfokozatú automata, vagy manuális sebességváltó tartozik.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Honda)