Jump to content

Növelte forgalmát és nyereségét a Daimler

2015. 07. 23. 14:00

Személygépkocsi üzletágának eladási rekordjával jelentősen növelte forgalmát és nyereségét a második negyedévben a Daimler AG.

A Daimler AG a második negyedévben az előző évinél 19 százalékkal magasabb, 37,5 milliárd euró értékesítési árbevétel mellett nyerségét 8 százalékkal 2,372 milliárd euróra növelte. Az egy részvényre jutó nettó nyereség 2,12 euróra emelkedett 1,97 euróról.

A második negyedévben a Daimler 714 800 járművet értékesített, 14 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ezen belül a Mercedes-Benz 500 700 gépkocsit adott el, 20 százalékkal többet a 2014 második negyedévinél. Az idei második negyedév eladási száma a legmagasabb a Mercedes-Benz történetében.

A Mercedes-Benz Cars eladásai a második negyedévben különösen nagymértékben emelkedtek Olaszországban, 37 százalékkal, valamint az Egyesült Királyságban, 28 százalékkal. Németországban mindössze 7 százalékos volt a növekedés, az Egyesült Államokban pedig 10 százalék. Ázsiában 34 százalékkal nőttek az eladások, ezen belül Kínában 54 százalékkal, Japánban és Dél-Koreában pedig 71 százalékkal.

A Daimler személygépkocsi üzletága négy éve első alkalommal az idei második negyedévben ért el 10 százalék feletti bevételarányos adó előtti nyereséget. "A Mercedes-Benz Cars üzletágban az idei első félévben elértük a bevételarányos eredményre kitűzött célunkat" - kommentálta az eredmény beszámolót Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke, a Mercedes-Benz Cars vezérigazgatója, hozzátéve, hogy "a többi autóipari üzletágunkban is közel állunk a kitűzött cél eléréséhez és következetesen haladunk tovább a kijelölt úton".

A Mercedes-Benz Vans 7 százalékkal 81,6 ezerre növelte eladásait a második negyedévben, árbevétele 13 százalékkal 2,8 milliárd euróra emelkedett, 234 millió eurós EBIT eredménye viszont kissé elmaradt az egy évvel korábbi 242 millió eurótól.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Inautonews)