Jump to content

A Volkswagen bemutatja legújabb versenyautójának koncepcióját

2015. 07. 13. 17:38

A Volkswagen Motorsport a 2016-os idényben is indulni fog a TCR-ben, amely egyébként idén rajtolt először. A német konszern nem nagyon tudott eddig labdába rúgni a SEAT-ok és Hondák között, viszont a nemrég bemutatott tanulmányautójuk elég ütősre sikeredett.

A WTCC egykori főnöke, Marcello Lotti által alapított nemzetközi túraautó-sorozatában, a TCR International Series-ben jövőre is indulni fog a Volkswagen Motorsport, méghozzá a Golf modell sportosított változatával, melynek tanulmányautójáról megérkeztek az első információk.

Az versenyautó morcos külseje egy 2,0 literes, turbófeltöltéses, négyhengeres motort rejteget, amely 330 lóerővel és 410 Nm nyomatékkal rendelkezik. Elöl egy teljesen új splitter került felszerelésre, míg hátul egy szénszálas szárny ágaskodik, illetve a FIA engedélyezte, hogy egy biztonsági tartály is kerüljön a felszerelések közé.

A TCR utolsó négy fordulójában egyébként ki is fogják próbálni az új járgányt és ha minden jól alakul, akkor 2016-tól nagyobb esélyekkel vághatnak a megmérettetésnek a németek.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Volskwagen)