Jump to content

A Red Bull és az Aston Martin egy közös szuperautón dolgozik

2015. 07. 09. 10:00

Nagyon úgy tűnik, hogy egy újabb partnerkapcsolat van kialakulóban, hiszen nem csak a Red Bull Racing segítene be az Aston Martinnak egy új szuperjárgány tervezésében, hanem a brit autógyártó is felajánlaná szolgáltatásait a Forma 1-es istállónak.

A projektről sajnos túl sokat egyelőre nem tudunk, viszont a mérnökök célja, hogy egy Mercedes motort vesznek alapul, mely köré a közkedvelt Ferrari FXX K és a McLaren P1 GTR féle külsőt építenek. Ez többé-kevésbé már megvalósult az Aston Martin Vulcan-nál, de a hírek szerint ezt tovább is tudják fokozni.

Korábbi értesülések szerint az Aston Martin és a Red Bull Racing közt már korábban is voltak megbeszélések egy esetleges partneri kapcsolatot illetően. A találkozó végkimenetele egyelőre nem került nyilvánosság elé, de könnyen megeshet, hogy az idén gyengélkedő Red Bull jövőre a brit gyártóval fog együttműködni.

Nem ez lenne az első ilyen alkalom, hiszen egyszer a Jaguár is szorosan közreműködött a Williams C-X75 motor koncepciójának előállításánál, viszont ott a szuperautó fejlesztése félbemaradt ismeretlen okok miatt. Remélhetőleg az Aston Martin és a Red Bull nem fog ilyen sorsra jutni.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Aston Martin)