Jump to content

A Mercedes AMG GT S picit agresszívabb lett

2015. 07. 07. 20:13

A Mercedesnek nagy tervei vannak az AMG GT S-el, melynek "Black Series" változata valamelyest erősebb, keményebb és gyorsabb lesz. A megjelenésről és az árról egyelőre semmi információ, viszont néhány specifikáció-morzsát csak elszórtak a németek... Csipegessünk belőle!

Az AMG GT egy újabb családtaggal fog bővülni, amely a sportos modell továbbfejlesztett változata lesz. A "Black Series" motorházában egy 613 lóerős duplaturbós V8-as fog muzsikálni, amely körülbelül 100 lóerővel erősebb elődjénél.

Ezen felül magasabb nyomatékkal látták el, szám szerint 780 Nm-el, ami a korábbi 650 Nm-hez képest szintén hatalmas különbség. A kötelező 100 km/órára való gyorsulást 0,2 másodperccel gyorsabban, ergo 3,6 másodperc alatt teljesíti. Továbbá végsebessége 310-ről 330-ra fog növekedni.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a külsőn milyen változásokat fognak eszközölni, illetve az árról és a megjelenés időpontjáról sem szóltak ez idáig a németek. Bár azt leszögezhetjük, hogy biztosan nem lesz pénztárcabarát...

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Mercedes)