Jump to content

Decembertől kapható a Lotus Evora 400

2015. 06. 27. 12:00

A Lotus szeretné felpezsdíteni a piacon való részvételüket, ennek első állomása, hogy a jelenlegi amerikai központjukat áthelyezik Michigan-be. Ezen felül a márkakereskedői hálózatukat is felfrissítenék, mindez legkésőbb decemberre fog megvalósulni az előzetes tervek alapján.

Az észak-amerikai piacon eléggé pang a Lotus üzlete, de ezen hamar változtatni szeretnének. Első lépésként átköltözik a lawrencevillei központjuk Michigan-be, de ez még nem minden. Az Egyesült Államokban és Kanadában több új márkakereskedést nyitnak, ezen felül bemutatótermeket is kihelyeznek, várhatóan 47-et, de ez a későbbiekben csak tovább fog bővülni.

Második lépésként a továbbfejlesztett Lotus Evora 400-at kezdik el árusítani - szintén decembertől -, amely az Evora S átdolgozott változata annyi különbséggel, hogy nagyobb teljesítménnyel bír, kisebb a súlya, új karosszériát kapott, illetve szén-kerámia fékekkel látták el.

Álló helyzetből 4,1 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra, továbbá a végsebessége 300 km/óra. A Hethel tesztpályán elért körideje 6 másodpercet ver elődjére, tehát minden szempontból egy masszívabb járgányról beszélhetünk. Várhatóan 89 900 dolláros kezdőártól lehet majd hozzájutni, ami átváltva 25 millió forintot jelent megközelítőleg.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Lotus)