Jump to content

Mustang motorral dolgozik az új Ford Focus RS - Videó

2015. 06. 26. 08:15

A Ford ez idáig minden specifikációról hallgatott a Focus RS-t illetően, viszont a Goodwood Festival of Speed-en elvileg további részletekre is lehet számítani. Az eddigi hírek beigazolódtak, miszerint a motorházában egy Mustang motor fog meglapulni, de persze nem hagyták érintetlenül...

A tegnapi napon kezdetét vette a Goodwood Festival of Speed, ahol az autógyártók és tuningcégek felvonultatták kiállításra szánt járgányaikat. Ilyen például a Ford Focus RS is, amelyről eddig mindössze annyit tudtunk, hogy erősebb erőforrás fog dolgozni benne, mint a Mustang 2,3 literes négyhengerese.

Szóval mint kiderült, abban az átdolgozott motorban 350 lóerő és 440 Nm nyomaték munkálkodik, 2000-4500/perc fordulatszámon belül. A nagyobb teljesítmény az ikeráramú turbónak, a hatalmas töltőlevegő-hűtőnek, illetve a nagyobb kompresszornak (jobb a légáramlás) köszönhető. Az extrák között biztosan ott lesz egy drift-funkció, továbbá a teljesítményfelvételt nagyban korlátozza az elektronika, tehát az RS képességei utólag még bővíthetőek. További részletek a Goodwood után várhatóak.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Ford)