Jump to content

610 lóerővel tér vissza a Nissan Juke R

2015. 06. 26. 11:00

Lassan öt év telt el azóta, hogy a legutóbbi Nissan Juke R napvilágot látott, viszont a japán gyártó nem is akárhogyan tért vissza apró crossoverével.

Ez a Nissan Juke R nem olyan lesz, mint a korábbi R modellek, hanem sokkal agresszívabb. Mégis mire gondolunk? Hát arra, hogy motorházában egy GT-R motor lapul meg, ami azért rendesen meg tudja hajtani ezt az apró crossovert.

114 lóerővel tud többet kifejteni, mint elődje, ami kisebb fejszámolást követően 610 lovacskát jelent. A beszteroidozott belsőn kívül, a külsején is rengeteget dolgoztak a tervezők és mérnökök, hiszen telepakolták mindenféle sportos stíluselemmel.

A Juke R 2,0 literes motorja ezzel a súlyeloszlással olyan sebességet lesz képes produkálni, hogy méltó ellenfele lehetne a Ferrari 458-nak is. Bár erről még hivatalos mért adatok nem érkeztek, de megközelítőleg 3 másodpercre lesz szüksége ahhoz, hogy felgyorsuljon 100-ra, és körülbelül 320 km/órás sebességre is képes lesz felgyorsulni, feltéve, hogy az aerodinamika ezt lehetővé teszi.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Nissan)