Jump to content

Rövidesen érkezik a legelegánsabb Mini

2015. 06. 25. 15:57

A vadonatúj Mini Clubman hosszabb, szélesebb és több ajtaja is van, mint azt megszokhattuk, ráadásul a külseje is sokkal elegánsabb lett. Nagyon úgy tűnik, hogy a Volkswagen Golf végre riválisára talált kategóriájában, legalábbis árban és tudásban nagyon megegyezik a két járgány.

A gülüszemű Mini Clubman méretekben nagyon megeszezik a BMW 2-es szériájával, az Active Tourer-al. Nem sok Mini mondhatja el magáról, de ebbe már kényelmesen elfér akár öt megtermett ember is, szóval a leendő tulajdonosoknak nem lesz olyan érzésük, mintha egy bohócautóból szállnának ki minden egyes alkalommal.

Motorházában egy 1,5 literes háromhengeres benzinmotor fekszik meg, amely 140 lóerővel rendelkezik. Álló helyzetből 9,1 szekundumra van szüksége ahhoz, hogy elérje a 100-as tempót, de ha 2,0 literes turbófeltöltéses motorral vásároljuk meg, akkor mindez 7,2 másodpercet vesz igénybe, illetve az erőforrás teljesítménye is 60 lóerővel bővül. A környezetre sincs túl káros hatással, hiszen 109 gramm CO2-őt bocsájt ki kilométerenként. A nyomatékot egy hatfokozatú manuális váltó juttatja el az első kerekekig, viszont ha a 4 hengeres változat mellett döntünk, akkor ahhoz nyolcfokozatú sebességváltó jár.

Alapfelszerelés mellett 5,5 millió forintért vásárolhatjuk meg, viszont az erősebb változatért már 6,4 milliót is elkérnek. Mindkét esetben plusz 800 ezer forintot jelent, ha igényeljük az úgynevezett Chilli csomagot, amely magába foglalja a bőr-sportüléseket, a parkolás-segítő rendszert, az automata légkondit, illetve a LED-es lámpákat.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Mini)