Jump to content

A Lexus megépítette a Vissza a jövőbe légdeszkáját!

2015. 06. 24. 20:31

A japán luxusautó gyártó vállalat ezúttal más irányzat felé orientálódott, hiszen rövidesen be szeretnék mutatni a Vissza a jövőbe trilógiából megismert légdeszkát, bár ezt az elismerést több nagy vállalat is bezsebelné. Elvileg már van is egy teljesen működőképes prototípusuk...

Bizonyára mindenki ismeri a Vissza a jövőbe második részét, ahol Marty és a Doki 2015. október 21-ére utaznak a DeLorean DMC–12 alapú időgéppel, ahol az a bizonyos légdeszka sokunk fantáziáját beindította már. A Lexus azt állítja, hogy nekik van egy működő példányuk, melyet Barcelonába fognak elsőként tesztelni.

Persze aki kicsit is konyít a tudományhoz rájön, hogy ehhez rengeteg feltételnek teljesülnie kell, mint például a megfelelően vezető talaj kivitelezése, amit azért elég költséges lenne globálisan kiépíteni. A légdeszka lebegését elvileg szupravezető-tekercsekkel oldották meg, melyeknek megfelelő hőmérsékleten való tartásáról folyékony nitrogén gondoskodik. Sorozatgyártás egyelőre biztosan nem várható, de vajon később?

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Topgear)