Jump to content

Elkészült az utolsó Porsche 918 Spyder

2015. 06. 20. 14:48

A Porsche a napokban bejelentette, hogy megépült az utolsó 918 Spyder és a közlemény szerint, minden az előzetes ütemtervek alapján zajlott. Ez azt jelenti, hogy mostantól kezdve már csak aukciókon adódhat lehetőség a járgány megvásárlására, természetesen az eredeti ár sokszorosáért.

A Porsche 918 Spyder a LaFerrari, a McLaren P1 és a Koenigsegg One nyomdokaiba lépett, hiszen a mai naptól kezdve a Volkswagen konszern fennhatósága alatt álló német autógyártó leállítja a modell sorozatgyártását. A mérnökök és tervezők bizonyára már készülnek a következő generációra, bár ez egyelőre nem lett megerősítve.

A hiper-hibrid erőforrásokat rejtő 918 Spyder összteljesítménye 885 lóerő, melyet egy 4,6 literes V8-as, illetve két villanymotor állít elő. A 9150 rpm-es fordulatszámot produkáló járgány 2,8 másodperc alatt éri el a 100-as határt, továbbá a műszerfal sebességmérőjének mutatója 345 km/óráig pörög fel maximálisan.

Nem láttad még személyesen, vagy felvételen a Porsche 918 Spydert? Akkor tekintsd meg a lenti videót, ahol egy kis driftelésnek lehetünk szemtanúi.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Porsche)