Jump to content

Az Opel bővíti a motorgyártást Szentgotthárdon

2015. 06. 18. 13:55

Folytatódik az Opel offenzívája, a cég 2018-ig 17 új motorral bővíti kínálatát, és ezek nagy része Szentgotthárdon fog készülni - mondta Peter Küspert, az Opel alelnöke szerdán Szentgotthárdon, a nyolcmilliomodik motor legyártása alkalmából tartott ünnepségen.

Az Opel az elmúlt több mint két évtized alatt 8 millió motort és 6 millió hengerfejet gyártott Szentgotthárdon. A nyolcmilliomodik motor 1,4 literes négyhengeres turbós benzinmotor. A cég a következő időszakban a kis benzines motorok iránti igény növekedésére számít, jövőre a Flex motorgyár termelésének felét várhatóan ez a motorcsalád adja.

A Flex motorgyárban az idén 330 ezer motor gyártását tervezik, ebből csaknem 73 ezer kis benzines lesz. Ezt a motorcsaládot az Adam és Corsa modellekbe szerelik jelenleg, és kapható lesz az ősszel bemutatkozó Astrában is. Szentgotthárdon az idén a Family részleggel együtt mintegy 560 ezer motor készül.

Az Opel várhatóan mintegy 4900 új autót értékesít az idén az első félévben Magyarországon, ezzel tartja elsőségét a személyautók szegmensében.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Opel)