Jump to content

A Lincoln Continental gyártása visszaköltözik Michiganbe

2015. 06. 15. 14:00

Automotive közleménye szerint, a Lincoln áthelyezi Continental modelljének gyártási helyét, hiszen Chicago nem a legideálisabb az összeszerelésre.

Az Automotive azzal indokolta a hirtelen költözést, hogy Chicago túl szeles város és ilyen körülmények között kevésbé hatékonyan képesek összeszerelni a Continantal modelleket. Természetesen a Ford Taurus, a Ford Explorer, a Police Interceptor, illetve 2016-tól az MKS járművek továbbra is az ottani üzemben termelődnek majd ki.

Ipari értesülések szerint a michigani Flat Rock gyárban olyan járgányok mellett fogják összeszerelni a Lincoln Continentalt, mint a Ford Mustang és a Ford Fusion.

A számok is Chicago ellen beszélnek, hiszen amíg a Explorers-ből közel 285 ezret, továbbá a Taurus szedánokból több mint 73 ezret gyártottak le, addig a Continentalból mindössze 8300 darabra futotta, amely az exportot figyelembe véve eléggé csekély értékkel bír.

A Flat Rock létesítmény majdnem egy hónapig szüneteltetni fogja a munkálatokat - ami kétszer annyi, mint az eddigi években -, hiszen fel kell készülni a limuzin érkezésére.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Lincoln)