Jump to content

Visszatér a Ford GT - Videó

2015. 06. 13. 18:00

A legendás GT40 által inspirált Ford GT először a márciusi Genfi Autószalonon volt látható még koncepció formában, ám Frankfurtban már az elkészült három gyári darab egyike volt látható. 2003-ban, a cég 100 éves évfordulóján mutatkozott be.

Az ezelőtti Ford GT feltöltött, 5,4 literes V8-as középmotorja 500 lóerőt teljesít, maximális nyomatéka pedig lehengerlő, 678 newtonméter. Ez a roppant erő a hátsó kerekekre jut, az erőátvitelt egy hatgangos manuális váltóra bízták. A független kerékfelfüggesztés, a nagyméretű Brembo fékek, valamint az elöl 18, hátul 19 colos Goodyear Eagle F1 Supercar gumik is az alapfelszereltség részét képezik. A karosszéria váza és a legtöbb lemeze alumínium, míg a motorháztető alumínium-szénszál ötvözet. A Ford GT 330 km/órás sebességre képes, és 150 ezer dollárba került.

Az új generációs GT-ről egyelőre nem sokat tudunk, mindössze annyit, hogy egy 3,5 literes EcoBoost V6-os dolgozik benne. Tekintsük meg az alábbi videót, ahol nem csak promózzák a járgányt, de egy tökéletesen meganimált transzformációnak is szemtanúi lehetünk.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Forrás: Wikipédia | Fotó: Ford)