Jump to content

Nagyobb teherbírású az új Opel Astra

2015. 06. 06. 14:00

Az Astra következő nemzedékének alapja egy teljesen új, könnyűszerkezetű struktúra, benne kizárólag az új generációhoz tartozó motorokkal és olyan felszerelésekkel, amelyek ezidáig legfeljebb a nagy kategóriában fordultak elő. Debütálni szeptember második felében fog a Frankfurti Autószalonon.

Az új Astra következetesen viszi tovább a víziót: modelltől és felszereléstől függően akár 200 kilóval is kevesebbet nyom az elődjénél, de legalább 120-szal. Nagyon fontos szerepet játszott a teljesen új járműfelépítés, amelynek valamennyi komponense kompakt méretű, és könnyű anyagokból készül.

A géptető alatt kizárólag a teljesen új motor-portfólióhoz tartozó hajtóművek kaptak helyet, 70 kW/95 LE - 147 kW/200 LE teljesítménnyel. Az 1.6 CDTI különböző teljesítményű változatai széles spektrumot fednek le 70 kW/95 LE között. A benzinesek közül az alap a 74 kW/100 LE teljesítményű 1.4 ECOTEC és az 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, 77 kW/105 lóerővel.

4,37 méteres hosszúsága öt centiméterrel kisebb az elődénél, magassága pedig 2,6 centivel csökkent, 1,46 méterre, ennek köszönhetően 0,30 alatti a légellenállási alaktényező. Az új Astra intelligens IntelliLux LED® világítása automatikusan és folyamatosan illeszti a fénykéve hosszát és elosztását a közlekedési helyzethez.

Az IntelliLink infotainment-rendszer integrált része az Android Auto és Apple CarPlay. Az Android Autó esetében lehetőségünk van használni néhány alap funkciót, mint például a Google Maps, a Google Now vagy a különböző az audio- és üzenő-alkalmazások (WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotif, podcast-lejátszó). Az Apple CarPlay által támogatott appok között van a telefon, a hírek, a térképszolgálat, a zene és sok egyéb.

A kompakt Astra a 2015-ös Frankfurti Autószalonon fog hivatalosan is debütálni, amely szeptember 17-től, egészen 27-ig tart majd.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat

(Szerző: Nagy Ádám | Forrás: Opel | Fotó: Opel)