Jump to content

Több mint 300 ezerrel drágább a 2016-os Audi Q3

2015. 06. 05. 14:00

Az Audi 2016-ra esedékes kompakt luxus crossovere valamelyest drágult a korábbi verzióhoz képest, természetesen a minőség függvényében.

Az új Audi Q3 34 625 dolláros (9,6 millió forint) kezdőártól lesz megvásárolható 2016 januárjától, ez közel 1200 dollárral több, mint a korábbi kiadásnál. A megszaporodott költségek a kényelmi funkciók bővülésének tudható be, illetve a különféle újításoknak.

A fényszórók és a hűtőrács teljes körűen át lett formázva, illetve a légbeömlő és a lökhárító valamelyest agresszívabb külsőt kapott. A hátsó lámpák sem maradhattak ki a dizájn-reformációból, azok is a mai trend szerint lettek kialakítva. Négy új színárnyalat közül lehet majd választani: Hainan kék, Utópia kék, Misano vörös és Cuvée szürke. Ezen felül a tolatóradar és a tolatókamera mostantól standard része lesz a crossovernek.

Az elsőkerék-hajtásos járgányba egy 7 colos MMI navigációs rendszert integráltak be, továbbá a csomagtartó ajtaja elektronikus úton is nyitható-zárható lesz. A tökéletes audiovizuális hatás kedvéért, egy 14 hangszórós Bose hifit helyeztek el a Q3-ba.

A motorpalettát nem bővítették a németek, továbbra is egy négyhengeres, 2,0 literes turbófeltöltéses, 200 lóerős hajtáslánc található meg benne. A behajtó tengelyen mérhető nyomatékot és fordulatszámot egy hatfokozatú automata sebességváltó szabályozza.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Audi)