Jump to content

A Mitsuoka nagyot alkotott a Mazdából

2015. 06. 02. 13:00

Japán elsőszámú beszállítója egy igazán őrült ötlettel állt elő, melyet végül meg is valósítottak. A várhatóak 54 ezer fontba kerülő járgány több modell ötvözete, de elsősorban a Mazda MX-5 ihlette meg a Mitsoukát. Az eredmény mondanunk sem kell, hogy briliáns. Nagyot alkottak a japánok!

Képzelj el egy olyan autót, amelyet modern járgányok ihlettek meg, mégis retro formát ölt magára. Jól hangzik, mi? A japán Mitsuoka koncepciója eleinte megráncolta a kritikusok homlokát, viszont a végkifejlett eloszlatott mindenféle bizonytalanságot.

A roadster karosszériájának arányai láthatóan a Mazda MX-5-ről lettek mintázva, míg a fényszórók egy az egyben a Mini Cooperről adoptálódtak át. A tervezők mindezt egy több évtizeddel ezelőtti dizájnba csomagolták bele, ami valljuk meg fenomenálisan-észbontóra sikeredett. Bár fogalmazhatnánk úgy is, hogy fantörpikusan-pompás, vagy eszméletlenül-parádés, vagy persze az egyéb jól hangzó kreációk is tökéletesen illenének ehhez a kocsihoz.

Ha a kinézete egy ékes páva, akkor a tudása egy szürke kisegér. Gondolunk itt arra, hogy 170 lóerős teljesítményével nem alkot maradandót, de jelen esetünkben inkább a látványon volt a hangsúly.

A Mitsoukát a nyár folyamán már meg lehet vásárolni 54 ezer angol font ellenében, amely átváltva durván 23 millió forintot jelent. Ebbe természetesen beletartoznak a fűthető bőrülések, a klímaberendezés, a soft-top összecsukható keménytető, illetve választhatunk a manuális vagy az automata sebességváltó között, amely egyébként hatfokozatú.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Topgear)