Jump to content

Fejlesztés az érdi és törökbálinti autópálya-csomópontoknál

2015. 05. 29. 18:00

A torlódások megszüntetése és a biztonságosabb az érdi és a törökbálinti sztrádakapcsolatok megteremtése érdekében két, összesen nettó 2,6 milliárd forintos beruházás indul júniusban, a kivitelezés jövő  nyárra készül el.

A csomópontok nemcsak torlódásokat okoznak, hanem rendkívül balesetveszélyesek is. A fejlesztések révén ezek megszűnnek, és a két város összesen több mint 75 ezer lakosának javulnak a közlekedési lehetőségei.

Az M7-es autópálya érdi csomópontja ma már nem bírja el a megnövekedett forgalmat. A kivitelezés keretében az Iparos út az M7-es autópálya és a Törökbálinti út között kétszer két forgalmi sávra bővül, négy összehangolt jelzőlámpás és egy kiemelt sarokirányos körforgalmú csomópont épül.

A megnövekedett átmenő forgalommal küzdő Törökbálintnál a szintén nettó 1,3 milliárd forintos beruházás keretében két új összekötő ág épül az M0-M7 autópályák csomópontjában, körforgalmakkal csatlakozva a 8103-as úthoz. A zajártalom csökkentése érdekében áthelyezik és meghosszabbítják a zajvédő falat.

Érden a két jelzőlámpás kereszteződést úgy szabályozzák, hogy a lámpák a mindenkori forgalomhoz igazodjanak. A törökbálinti lehajtónál a 8103-as jelű úton június elejétől folyamatosan lehet számítani forgalomkorlátozásra, Érden június folyamán szakaszos forgalom- és sebességkorlátozások lesznek az Iparos úton és a Törökbálinti út Iparos úti torkolatában.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Wikipédia)