Jump to content

Hatalmas az új Skoda Superb Estate

2015. 05. 26. 14:00

Hamarosan piacra dobja a Skoda a legújabb Suberb kombiját, melyet teljes mértékben családokra optimalizáltak és a tervezők nem spóroltak a belső térrel sem.

A harmadik generációs Superb Estate 2000 literes belső térrel csalogatja leendő vevőit, meg persze a már megszokott kényelemmel. A Volkswagen csoport fennhatósága alá tartozó Skoda azt állítja, hogy ebben a kategóriában zászlóshajónak számít új modelljük. Lehet nagyképűség ilyet kijelenteni, de figyelembe véve azt, hogy olcsó és megbízható, teljesen érthető a magabiztosságuk.

A csehek még most sem hozták nyilvánosságra a teljes motorpalettát, viszont a kiszivárgott információk alapján, biztosan lesz egy dízeles változat, kezdve az 1,6-os 130 lóerőssel, egészen a 2,0 literes 200 pacisig. A benzin-üzeműből már jóval karcsúbb lesz a választék, a legtakarékosabb variáns valószínűleg egy 1,4 literes TSI, 160 lovacskával fűszerezve. Lehetett hallani olyan pletykát is, miszerint a Superb kapható lesz 2,0 literes turbómotorral is, amely már 286 lóerőt fejtene ki.

Alapfelszereltség mellett, 9 millió forintos kezdőártól vásárolhatjuk meg az új generációs kombit, ami elsőre elég csípősnek tűnhet, de amint a specifikációkon átnyálaztuk magunkat, egyből megváltozik a véleményünk. Ha családi autót keresel, akkor az egyik legjobb választás a Superb Estate.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Skoda)