Jump to content

Így tisztelegnek a Maserat 450 S előtt

2015. 05. 22. 12:00

A Zagato Mostro egy Maserati 450 S-en alapuló limitált járgány, amely hamarosan be fog mutatkozni a Concorso d'Eleganza Villa d'Este-ben megrendezésre kerülő eseményen. A képek alapján nem fog csalódást okozni a Mostro.

A Zagato legújabb autója a Maserati legendás modellje előtt tiszteleg, méghozzá nem is akárhogyan. A járgány limitált kiadású, mindössze 5 darab fog belőle készülni, és azt hiszem mondanom sem kell, hogy az ára közel sem pénztárca barát.

A Mostro elképesztően keveset nyom a mérlegen, elvégre a karosszéria teljes egészében szénszálas. A motorházba egy V8-as egység került beszerelésre - természetesen az 1950-es Maseratiból átdolgozva - viszont a teljesítményről egyelőre nem tudunk semmit. Mondjuk arra számíthatunk, hogy legalább 470 lóerő fog megfeküdni abban az egységben.

A behajtó tengelyen mérhető nyomatékot és fordulatszámot egy hatfokozatú félautomata sebességváltó szabályozza, és juttatja el a hátsó kerekekig. A külsejének egyik legszembetűnőbb eleme a 19 colos felnik, melyek hatalmas tárcsafékekkel lettek ellátva. Röviden tömören: maga a tökély!

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Topgear)