Jump to content

22,1%-kal több autó kelt el Magyarországon

2015. 05. 19. 19:53

Tavaly, az év ugyanezen időszakához képest, 22,1 százalékkal több új személygépkocsi kelt el Magyarországon, ezzel az európai tagállamok közt az előkelő negyedik helyet foglaljuk el. A listát toronymagasan Görögország vezeti, míg mondjuk Horvátország 19,3 százalék mínuszban van.

Tavalyhoz képest mindössze 6 EU-s tagállamban kelt el kevesebb személygépkocsi, mint idén. Itt leginkább Horvátország emelkedik ki, hiszen -19,3 százalékkal áll a lista legalján. Hollandia, Belgium, Ciprus, Luxemburg és Észtország van még mínuszban, de mindannyian -5 százalékon belül van.

Görögországban majdnem 50 százalékkal több autó kelt el, szám szerint 43,3. A képzeletbeli dobogóra még Olaszország és Litvánia fért fel, 24,2, illetve 23,2 százalékkal.

Szorosan mögöttük hazánk helyezkedik el 22,1 százalékkal. Ami érdekes, hogy Németország, Nagy-Britannia és Franciaország mind 7 százalék alatti értéket produkált, viszont ezekben az országokban egyébként is minden évben közel azonos számú új személygépkocsi talál gazdára, igen nagy számban.

(Ha szeretnéd nagyban megtekinteni a képet, kattints rá!)

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Vezess és MTI)