Jump to content

Közel a 400-hoz a G-Power féle BMW M6

2015. 05. 18. 10:26

A G-Power célkeresztjébe ezúttal az utolsó generációs BMW M6 került, amely majdnem ki tudja hozni magából a 400 km/órás sebességet, és ezzel a tuning cég legerősebb járgányává avanzsált elő.

A G-Power lényegében egy gépszörnyeteget hozott létre, hiszen a feltuningolt BMW M6 987 lóerőt képes kifacsarni 5,0 literes V10-es motorjából, amely mellé 900 Nm nyomaték párosul. Az átgyurmázott differenciálműnek köszönhetően, a hiperjárgány 372 km/órás sebességre is képes felgyorsulni.

A motorháztető hűtéséért a „Ram Air” légbeömlő-rendszer felel. Aztán ott van még a versenyzésre specializált kipufogórendszer, amely könnyű titánötvözetből készült és nagyban csökkenti az ellennyomást.

A kimagasló teljesítmény és végsebesség ellenére, a gyorsulása már szerényebb adatokkal bír. Álló helyzetből 4,3 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy elérje a 100 km/órás határt és 9 másodperc alatt gyorsul fel 200-ra.

A 21 colos könnyűfém keréktárcsák fékezését a légtelenített kerámiafékek intézik. Az eredeti modellhez képest, a járgány burkolata néhány centiméterrel szélesebb, és szemmel láthatóak a különféle légbeömlők, melyek megadják a külső dizájn sportosságát. A belseje nagyon letisztult kialakítást kapott, leginkább a bőr és a szénszálas anyaghasználat dominál.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Topgear)