Jump to content

Éjszakai vadászatra indul a Porsche új ragadozója – Videó

2015. 05. 17. 19:00

Promó videóra került a Porsche legújabb szörnyetege, a 911 GT3 R, melynek 510 lóerős motorja egy teljes település lakóit fel tudná verni.

Az új Porsche 911 GT3 R nem egy olcsó mulatság, közel 130 millió forintba kerül és erre természetesen rájönnek a különféle adók is. Lehetne vitatkozni azon, hogy vajon ér-e ennyit, de inkább térjünk rá a hátsó szárnyára, amely 2 méter átmérőjű és 40 centiméter széles. Ehhez képest „vacak” az országúti 911 GT3 RS áramvonalas szárnya. A tervezők csodálatos munkát végeztek egyébként a versenyautó egyéb részeivel is, egy rossz szót nem tudnék rá mondani.

A nagynyomású, közvetlen befecskendezéses 4,0 literes motorja 510 lóerőt képes kipasszírozni magából. A járgány szelepvezérlése is át lett hangolva, aminek eredményeképp csökkent az üzemanyag-fogyasztás mértéke, míg az üzemanyagtartály űrtartalma növekedett. Szóval még véletlenül sem tudunk a Porsche új ragadozóján fogást találni, talán azt, hogy még hónapokig nem láthatjuk éles „bevetésen”. Az első vásárlók 2015 decemberében vásárolhatják meg a 911 GT3 R-t.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Porsche)