Jump to content

Ezer Iveco eladása évente?

2015. 05. 12. 14:08

Az Iveco teherautók magyarországi kereskedelmével foglalkozó  DanubeTruck Magyarország Kft. arra számít, hogy középtávon évi ezer járművet értékesíthet a magyar piacon.

A DanubeTruck Magyarország Kft. közel egy éve vette át az Iveco teherjárművek értékesítését az Iveco Magyarország Kft.-től, azóta 400 teherautót adtak el mintegy 4,5 milliárd forint értékben.

A társaság megkezdte a Iveco Daily kishaszonjármű-család 8 fokozatú automata váltóval szerelt változatának értékesítését. A közleményben még az is elhangzott, hogy hamarosan Magyarországon is megvásárolhatók lesznek a Iveco Astra haszonjárművek, amelyek főleg kő- és kavicsbányákban használhatók, mivel kifejezetten nehéz körülményekre tervezték.

A Iveco 1975-ben 5 gyártó egyesülésével alakult meg és kezdett teherautókat és buszokat készíteni. A jogelődök között volt a francia Unic, a német Magirus Deutz, valamint három olasz cég, az OM, a Lancia és a Fiat teherautó-részlege. Az Iveco a CNH Industrial ipari holding része, amely világszerte 12 márkát állít elő 62 gyárában.

A DanubeTruck Kft. a Pappas Auto csoporthoz tartozó MB Autó Holding leányvállalata. Az Iveco járművek alkatrész-ellátását és szervizelését a Papas Auto végzi Magyarországon. Az Iveco átvételével a Pappas cégcsoport piacvezető lett a kis és nagy haszongépjárművek magyarországi piacán.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Iveco)